Behandelingen

Bestaat er een behandeling tegen overgewicht?

Wanneer je met overgewicht kampt en graag wilt afvallen, heb je misschien van alles geprobeerd. Het kan een eindeloze strijd lijken en veel frustraties opleveren. Vaak wordt dit ook nog eens onderschat door de omgeving, waardoor je in een nog negatievere spiraal terecht kunt komen.

Toch bestaan er verschillende wetenschappelijk bewezen opties voor gewichtsbeheersing die ook voor jou kunnen werken.
Omdat (ernstig) overgewicht veel verschillende oorzaken kan hebben, kun je je voorstellen dat het vinden van de juiste behandeling een complex proces kan zijn. Het vaststellen van de oorzaak van overgewicht is daarom een belangrijke eerste stap in de weg naar gewichtsbeheersing. Wil jij meer inzicht krijgen in jouw lichaam en wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van jouw overgewicht? Vul dan de vragenlijst in zodat je het gesprek aan kunt gaan met je zorgverlener.

Onderstaand geven we je meer inzicht in vier wetenschappelijk bewezen opties voor gewichtsbeheersing*.

Behandelingen:

De verschillende oorzaken van (ernstig) overgewicht

(Ernstig) overgewicht kent verschillende oorzaken en is lang niet altijd alleen een kwestie van minder eten en meer bewegen. Benieuwd naar de verschillende oorzaken van (ernstig) overgewicht? Lees dan dit artikel. Ook kun je door middel van deze vragenlijst inzicht krijgen in jouw persoonlijke situatie. Deze vragenlijst kan je helpen het gesprek met jouw zorgverlener te starten. Ga hiervoor naar je eigen huisarts of vind een zorgverlener bij jou in de buurt via deze website.


* Sommige behandelingen kunnen bijwerkingen veroorzaken. Deze informatie mag niet worden opgevat als advies of aanbevelingen voor behandelingen. Raadpleeg altijd je zorgverlener voor behandeladvies.