Vicky
Verhaal van Vicki

Mijn ervaring met obesitas: van troosteter tot plus-size model

“Ik was 28 jaar en woog 180 kilo. Ik was getrouwd en de moeder van twee prachtige kleine jongens. Er waren veel dingen om blij mee te zijn in mijn leven, maar ik was erg depressief. Ik wilde er niet over praten. Ik wilde mijn gewichtsprobleem niet erkennen. Mensen vroegen: "Hoe ben je aan dit gewicht gekomen? Hoe heb je 180 kilo weten te bereiken?" - Vicki Mooney

Aankomen als kind

Ik vind het heel moeilijk om over mijn leven te praten, omdat je een deel van jezelf moet laten zien, een deel dat de meeste mensen niet willen of kunnen onthullen.

Dus zocht ik mijn troost in eten. Ik at een chocoladereep om met moeilijke situaties om te kunnen gaan. Ik ging naar mijn kamer en at, terwijl ik emoties, gevoelens en pijn beleefde, als troost een chocoladereep.

Ik werd zwaarder en vroeg me af wat er mis was met mij. Mijn broers waren slank en atletisch, en we aten allemaal hetzelfde ontbijt, diner en snacks. Het enige dat ik anders deed, was chocolade eten als troost.

Een operatie ondergaan

Vooruit gespoeld naar mijn leven als 28-jarige moeder van 180 kilo met veel buikvet...

Wij moesten de douchedeur uit onze douche verwijderen, omdat ik fysiek niet in de ruimte paste. Vervolgens tilde ik tijdens het douchen huidplooi na huidplooi op om de geïnfecteerde gebieden ertussen schoon te maken.

Ik bezocht mijn arts en gelukkig onderging ik een bariatrische ingreep. Ik verloor meer dan 90 kilo, wat de helft was van mijn gewicht. Het was het beste gevoel ooit, ik dacht gewoon: Oh mijn god ik heb nu een leven.

Klik hier om te ontdekken welke verschillende behandel opties er zijn.

Nadat ik was afgevallen, werd ik een plus-size model en schreef ik een boek over de empowerment van vrouwen om ze een goed gevoel over zichzelf te geven. Want uiteindelijk verdien je het om ongeacht je omvang ’s ochtends wakker te worden, in de spiegel te kijken en een goed gevoel over jezelf te hebben. Je verdient het om passende kleding te dragen.

Wil je ook graag in gesprek met een zorgverlener over jouw overgewicht? Vul dan hier de vragenlijst in om jouw lichaam beter te begrijpen en vind een zorgverlener bij jou in de buurt.

Mijn huidige leven

De operatie heeft 13 jaar geleden plaatsgevonden. Ik lijd nog steeds aan obesitas en ben weer 25 kilo aangekomen. Ik ga veel naar de sportschool en ik eet gezond, omdat de operatie betekent dat ik alleen hele kleine porties kan eten. Het merendeel van mijn dieet bestaat uit fruit, noten, groenten en veel eiwit. Ik mediteer 's morgens en ik doe aan yoga. Ik ben behoorlijk gezond.

Dus ik bekijk het op de volgende manier: je hebt jezelf te veel naar beneden gehaald, je hebt jezelf gehaat en je hebt jezelf toegestaan dingen te zeggen die je anderen niet zou laten zeggen. Verandering begint ermee dat je eerst van jezelf moet gaan houden. Je moet jezelf beginnen te waarderen, ongeacht je omvang of gewicht. Wanneer je positief denkt, kan je kleine veranderingen in je leven doorvoeren om obesitas aan te pakken, en jezelf een stuk beter gaan voelen.

Lees ook het verhaal van:
Verhaal angela
Angela
Lees meer